top of page

Hallo daar!

Ik ben Julie, de gepassioneerde eigenaar van Houtbranderie Julie.

Met 4 jaar ervaring  en een hart vol ondernemerschap sta ik klaar om mijn liefde voor ambacht met jou te delen. Ik kijk ernaar uit om jouw ideeën en visies te verwezenlijken in prachtige houten creaties

Houtbranderie Julie in drie woorden?

Persoonlijk, ambachtelijk en uniek.

Persoonlijk:

Bij ons staat personalisatie centraal. Elk item dat onze werkplaats verlaat - of het nu een serveerplank, welkomstbord of ander product is - wordt met zorg voorzien van een persoonlijke touch die een speciale band creëert tussen het product en de klant of ontvanger.

Ambacht:

In ons eigen atelier vervaardigen we al onze tapas- en snijplanken, welkomstborden, 3D-borden en andere houtproducten helemaal zelf. Elk product doorloopt zorgvuldig mijn werkblad, waar het ambachtelijk vakmanschap tot leven komt.

Uniek:

Door vakmanschap en persoonlijke verhalen te combineren, ontstaan deze unieke producten. Elk item vertelt zijn eigen verhaal, verzadigd met de ziel en passie van onze ambachtelijke werkwijze.

HOUTBRANDERIE JULIE-234.jpg
HOUTBRANDERIE JULIE-166.jpg
HOUTBRANDERIE JULIE-14.jpg
HOUTBRANDERIE JULIE-24.jpg
HOUTBRANDERIE JULIE-222.jpg

Oktober 2020

Maart 2021

Januari 2022

Juni 2023

2024

Benieuwd naar de evolutie van HJ?

Sinds het begin hebben we voor elk jaar een kort verhaal geschreven over onze reis.

Het is zo fascinerend om mijn eigen evolutie te lezen. Te mooi om ze niet met jullie te delen!

 

Het begin van HoutbranderieJulie:

Hey iedereen, Ik ben Julie, 23 jaar en gepassioneerd door het houtbranden. In oktober 2020 richtte ik de houtbranderie op, een naam die ik nu niet meer uit mijn wereld kan bedenken. Wat begon als een hobby groeide uit tot een passie. Met deze passie maak ik mijn ambachtelijk handgemaakte tapas- en snijplanken.

Wat ik doe? Ik personaliseer tapasplanken, snijplanken, naamborden, houtschijven, speelgoedkistjes en noem maar op. Zowat alles dat uit hout bestaat kan ik personaliseren. Dat doe ik met mijn brandpen of met mijn graveertoestel. In mijn galerij vind je heel wat planken terug die ik reeds heb mogen maken voor heel wat fijne mensen. 

 

Groeien en bloeien.

Ondertussen zijn we in maart 2021 next level gegaan en worden alle tapas- en snijplanken vervaardigd in mijn eigen atelier. We blijven bloeien en we blijven groeien, ben jij even benieuwd als ik wat het volgende avontuur wordt in ons verhaal? 

 

Een grote stap!

Wauw, we groeien en we bloeien nog steeds! Nooit gedacht dat dit zo een succesverhaal ging worden. We zijn ondertussen begonnen aan het fulltime avontuur! Ik leef me volledig uit, ik maak de leukste en mooiste ontwerpen voor op onze tapasplanken. Ik krijg dagelijks een heleboel uitdagingen en dit maakt de job gewoon zo fijn. Ook de huwelijken vullen vlot mijn agenda, iets waar ik al lang van droomde. Iets kunnen realiseren voor  en meewerken aan een huwelijk. Ik kan niet wachten wat 2023 voor mij zal brengen!

 

De grootste verandering.

Een nieuw hoofdstuk voor HoutbranderieJulie. De afgelopen 2 jaar werd ik overspoeld met bestellingen, berichtjes, complimentjes, foto's & zoveel blije gezichten! Hoe onwezenlijk het idee ooit was om een eigen goed draaiende zaak te hebben en dat dit op de dag van vandaag nog steeds zo'n succes is, zo blijkt, is de liefde voor de Houtbranderie nog steeds ongelofelijk groot. Heel eerlijk, ik leef (nog steeds) voor mijn bedrijf, maar ik werd ook soms geleefd door mijn bedrijf & daar komt nu verandering in.

De stap naar automatisering. Helemaal alleen mijn bedrijf runnen en nog meer groeien, heeft zijn limiet bereikt. Daarom schakelen wij vanaf nu hulp in. Mijn eigen persoonlijke helpende hand (lees: lasermachine) en ikzelf zorgen vanaf nu voor heel wat gepersonaliseerde cadeautjes & decoratie. De stijl & het concept blijven steevast Houtbranderie Julie. Alleen kunnen we nu ook grotere projecten aan, in grotere hoeveelheden bestellingen maken, nieuwe ideeën verwezenlijken en zoveel meer.

We kijken er zo naar uit om al jullie ideeën om te zetten tot creaties!

 

Tot 2024 ...

HOUTBRANDERIE JULIE-228.jpg
bottom of page